با وجود اینکه تشکیل شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن، نقطه عطفی در خدمترسانی و برنامهریزی مالی آتیه منابع انسانی بانک مسکن بهشمار میرود ولیکن سازوکار حقوقی و نحوه سهامداری این شرکت به جمعبندی نرسیده بود. در واقع هرچند کلیه حقوق و منافع شرکت به کارکنان بانک مسکن صلح شده بود ولیکن شخصیت حقوقی برای کارکنان طراحی نشده بود. به همین دلیل اصلاح ساختار سهامداری شرکت از طریق ایجاد موسسه مدیریت همیاری آتیه امید به عنوان واسط میان بانک و شرکت و تدوین پروتکل ارتباطی بین موسسه و بانک به عنوان ساختار ایدهال ساختار مناسب صندوق بازنشستگي کارکنان بانک مسکن مطرح گردید و هماندیشی و تلاشهای روزافزون در راستای طراحی سازوکار مناسب برای تأمین آتیه سرمایه انسانی بانک مسکن با هدف انجام فعالیتهای اقتصادی موثر و سودآور جهت ایجاد نقطه اتکاء و پشتوانهای مطمئن برای تأمین آتیه کارکنان در همان راستای جذب و حفظ نیروی انسانی شایسته نهایتاً با ایجاد مؤسسه «همیاری آتیه امید» در سال 1391 به بار نشست و با انتقال مالکیت شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن به این مؤسسه، این اهداف با قدرت و پشتوانه بیشتری قابل پیگیری خواهد بود.
بدین ترتیب با توجه به اينکه جمع بندي اعضاي محترم هيات مديره و مديران شرکت، تأسيس مؤسسه به عنوان واسط ميان شرکت تأمين آتيه مسکن و بانک بود، اقدام به تأسيس مؤسسهاي با مشخصات زير شد:
ثبت مؤسسه با نام «مديريت همياري آتيه اميد» به شماره ثبت 29713 و شناسه ملي: 10320808414
موضوع مؤسسه: عبارت است از انجام کليه خدمات پشتيباني و فني، مشاوره مديريتي در زمينه هاي مختلف با تمرکز بر طراحي، ارائه و اجراي راهکارها، سيستمها و سامانههاي مديريتي، نظارتي فني، مشارکت در تأسيس و توسعه مؤسسات، شرکتها و اخذ نمايندگي در راستاي انجام امور مؤسسه، برنامهريزي و ارائه سيستمهاي کامپيوتري براي مؤسسه، مديريت سازماني، تدارکاتي و امور پشتيباني فني، انجام پروژههاي تجهيز اماکن عمراني، صنعتي و تجاري، انعقاد قرارداد و هر گونه پيمان با شرکتها، بانکها، ادارات و اشخاص حقيقي، داخلي و خارجي،دولتي و خصوصي، اخذ وام و تحصيل اعتبار از بانکها و مؤسسات مالي و اعتباري در راستاي امور مؤسسه
مؤسسه توسط هيات امنايي مرکب از 5 نفر اداره مي گردد. هیات امناء بالاترین مرجع تصمیم گیری راجع به کلیه مسائل و موضوعات موسسه می باشد.
احکام هيات امنا، توسط هیات مدیره بانک مسکن صادر و به اداره ثبت شرکتها جهت ثبت در دفاتر اعلام می شود.
پروتکل ارتباطی بین موسسه همیاری آتیه امید و شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن به امضای طرفین رسیده است. اهم موارد پروتکل عبارتند از:
حقوق، منافع و دارائیهای موسسه از هر جهت متعلق به کارکنان بانک است و موسسه به عنوان متولی اصلی صندوقهای رفاه، تامین آتیه و غرامت فوت در بانک میباشد. با توجه به ساختار و ماهیت موسسه (به عنوان یک موسسه غیر تجارتی) و نقش ستادی و نظارتی آن، کلیه امور تجاری و اقتصادی مربوط به اجرای فعالیتها و سرمایهگذاریها و بکارگیری و استفاده از وجوه مربوط به صندوقهای یاد شده صرفاً از طریق شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن صورت میپذیرد.
بانک مسکن از طریق انتخاب اعضای هیات امناء و مدیر عامل موسسه بر فعالیتهای اجرایی و اداری موسسه و شرکت نظارت، کنترل و اشراف کامل خواهد داشت و در نتیجه ضرورت دارد که اشخاص واحدی واجد سمت های هیات امنای موسسه و هیات مدیره شرکت نباشند.
موسسه به عنوان واسط بین بانک و شرکت باید از طریق شرکت سرمایهگذاری نسبت به تنوعبخشی پرتفوی و اطمینان از کسب حداقل سود در هر دوره مالی اطمینان حاصل کند.
موسسه میبایست سهم هر یک از کارکنان در وجوه و دارائیهای موجود در موسسه را تفکیک و مشخص نموده و موجودی هر نفر را مشخص و اعلام نماید.
بانک مکلف است در پایان هر ماه وجوه مربوط به سهم کارمند به اضافه سهم بانک را محاسبه نموده و حداکثر تا پانزدهم ماه بعد به حساب شرکت سرمایهگذاری تامین آتیه مسکن واریز نموده و اطلاعات آن را به شرکت و موسسه ارسال نماید. همچنین اطلاعات کاملی از ورود و خروج وجوه را در اختیار موسسه قرار دهد.
در نمایه زیر وضعيت قبلی و فعلی ساختار مالکیتی شرکت تأمين آتيه مسکن به تصویر کشیده شده است.
خوشبختانه ثبت موسسه گامی مهم در تحقق اهداف والای بانک مسکن در حوزه تامین آتیه کارکنان به حساب میآید و در حال حاضر جهت افزایش کارآیی آن مطالعات گسترده ای در دست اقدام است.